STORA PRINTERS FÖR STORA IDÉER

Stora 3D-skrivare för stora idéer

2015 startade BLB Industries AB med målet att tillhandahålla stora avancerade 3D-printers för industriella applikationer.

Vi tillverkar standard maskiner men har också möjlighet att utforma och anpassa maskinerna efter kundens individuella behov.

Standard maskiner med utskrifts område från 1500 x 1000 x 1000 mm upp till 2000 x 2000 x 1500 mm vilket möjliggör tillverkning inom en mängd industriella applikationer.

Tillverkad i Sverige

Maskinerna designas och monteras i Sverige vid vår fabrik i Värnamo med högkvalitativa komponenter från företag som Bosch Rexroth, Siemens och SMC med flera.
Innan maskinerna lämnar vår fabrik genomgår dom noggranna kvalitetstester.

Vi arbetar med mycket utveckling för att ständigt säkerställa att maskinen har den nyaste teknologin som krävs för en stabil och säker process. Vårt fokus är alltid att lyssna på kundens behov för just deras applikation och anpassa all utveckling för att maskinen ska vara framtidens val av produktionsmetod.

SNABBA UTSKRIFTER

Extrudering av granulat och högkvalitativa linjärsystem möjliggör extremt snabba utskrifter. Utskriftsvolymer från 250 g/h upp till över 30 kg/h kan uppnås, Volymen är beroende av vilken termoplast samt val av munstycke och extruder storlek man valt.

GRANULAT

Våra 3D-printers använder granulat utöver att det också är den billigaste formen av termoplaster. Så möjliggör detta också användningen av våra kunders egna termoplaster, detta eliminerar behovet av nyutveckling av material samt erbjuder kunden en kostnadseffektiv produktion.

På standardmaskinerna kan som tillval välja två extrudrar för att ge möjlighet att skriva ut med olika munstyckstorlekar samt olika material under en och samma utskrift.

Utskriftstjänst

Utöver maskiner så erbjuder vi en omfattande utskriftsservice i olika termoplaster till våra kunder. Vi kan använda våra egna standard plaster eller erbjuda kunden utskrift i sitt eget material. Utskrifterna kan vara av engångs karaktär tex en prototyp eller mer fullskalig produktion av små serier.